Un consortium bancar se va ocupa de creditele Immoeast, cel mai mare investitor imobiliar din Romania

Consortium-ul este format din bancile Erste Bank, Raiffeisen, Bank Austria, Eurohypo, WestLB si Helaba, potrivit unui comunicat de presa emis de fondul austriac de investitii Immoeast.
Decizia a fost luata ca urmare a faptului ca nu se cunoaste catre cine si in ce conturi au fost transferate la sfarsitul lui octombrie 520 milioane de euro. Suma trebuia depusa in conturile Immofinanz Beteiligungs AG (IBAG), o companie care face parte Constantia Privatbank, pentru preluarea acesteia. Cei de la IBAG neaga ca ar fi primit vreun ban de la Immoeast.
“Daca Petrikovics (fostul CEO al Immofinanz si Constantia Privatbank) anunta in public ca stie unde au fost transferati bani, trebuie sa spuna acest lucru si celor de la bursa (Bursa de la Viena)”, spune Thomas Kleibl, CEO al Immoeast si Immofinanz, care a preluat aceasta functia acum trei saptamini. IBAG nu are nici o legatura cu Immofinanz, dar unul dintre actionari majoritari ai Immofinanz a fost Constantia Privatbank.
Problema ingreuneaza situatia celor de Immoeast, care la sfarsitul lui septembrie a anuntat ca ingheata investitii de doua miliarde de euro, cea mai mare parte din Romania. In plus, fondul a anuntat ca intentioneaza sa vand proprietati.
La mijlocul acestei luni, Christian Thornton, CFO al Immoeast si Immofinanz, a anuntat ca intentioneaza sa demisioneze dupa ce se vor rezolva detaliile legate de preluarea conducerii celor doua fonduri. De mentionat ca in ultimele trei saptamini, pe langa Karl Petrikovics, au mai demisionat si presedintii celor doua fonduri. Astfel, Michael Knap va fi noul presedinte al bordului de la Immoeast, iar Herbert Kofler la Immofinanz.
Immoeast detine in Romania proprietati sau este implicata in dezvoltarea unor proiecte a caror valoare este de peste 2,5 miliarde euro.
Immofinanz detine 54,6% din Immoeast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *