4 Comments

 1. Anonymous

  Problema e un pic complexa, este vorba de a trai in gasca sau a trai singurataea in doi.
  Daca esti indragostit, macar pentru o vreme, libertatea ta se limiteaza, tot ce faci este impartasit si cantarit, te intrebi mereu daca ce faci place celui de alaturi si in ce fel va infuenteaza relatia. Sigur ce spun aici e divagatie daca a te indragosti e un fenomen ciclic ce se repeta cu o anumita frecventa fara a lasa urme in viata ta.

 2. De la sfarsit. Vad ca am uitat sa mentionez ce era mai important, desi de-acolo a pornit totul.
  Evident, nu ma refer la un astfel de fenomen. De asta m-am si aprins. Am ramas extrem de surprinsa de cum se exprima autoarea, de parca asa ceva s-ar vinde la piata, la kilogram sau la metru.
  Daca ai noroc, te indragostesti, cu adevarat, o data in viata. Hai de doua ori, ca oamenii merita si a doua sansa. In rest, mai ales in ziua de azi, sunt multe tentatii, carora oamenii le cedeaza, chinuiti si schingiuti de viata. Apoi, timpul trece si ajung sa se minta cu un compromis, ca sa fie si ei in randul lumii, vorba aia.
  Da, te tot intrebi. Ar fi asa de bine, daca l-ai intreba si pe celalalt. Ai fi extrem de surprins de cat de putine vrea celalalt de la tine. Atat de surprins incat poate nici n-ai sti sa apreciezi, tot din cauza chinurilor si presiunilor sociale. (“Aha, deci zice asta, pentru ca….. Nu stiu eu cum sunt oamenii de genul asta”. S-ar putea sa n-ai nici cea mai vaga idee.)
  Lucrurile sunt complexe, dar nu-i o problema atat de mare pe cat si-o creeaza oamenii in capul lor. Celor care te ironizeaza nu le pasa chiar atat de mult pe cat spun. Daca le-ar pasa, s-ar stradui macar cinci secunde sa te inteleaga. Ba, uneori, o fac din invidie sau din neputinta de a trai ei ceea ce ai tu. Ti-as putea da numeroase exemple din viata, dar ar trebui sa explic prea mult. Ma limitez la unul din literatura: Zenon. Iti amintesti de ce n-a vrut sora lui sa-l salveze? 🙂 Este un ras amar, pentru ca n-am scris-o cu rautate. Din contra.

 3. oana

  “To be nobody but
  yourself in a world
  which is doing its best day and night to make you like
  everybody else means to fight the hardest battle
  which any human being can fight and never stop fighting.”
  ― E.E. Cummings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *