Regenerare. Ole!

Dupa terminarea grupelor de la CM de Fotbal au plecat acasa finalistele de data trecuta: Franta si Italia. N-au jucat nimic si au platit. Asta este foarte bine, pentru fotbal. Italia a mai jucat, dar nu poti salva trei meciuri cu o repriza. Frumoasa victorie a fotbalului impotriva vedetelor si celor care au incercat, mai mereu, sa-l pacaleasca.
In general, au mers mai departe echipele sud-americane. Din grupa Frantei (A) aceasta este Uruguay. Din grupa Italiei (F), Paraguay, chiar de pe primul loc. Tot de pe primul loc, alte sud-americance care s-au calificat in 16-zecimi sunt Argentina (B) si Brazilia (G). De pe locul doi dintre acestea a mers mai departe doar Chile (H).
La polul opus, marele invinse (pentru ca unele chiar sunt sau au fost mari), pe langa Franta si Italia, sunt echipele din Europa. Trei s-au calificat de pe primul loc: Germania (D), Olanda (E) si Spania (H). Trei de pe locul doi: Anglia (C), Slovacia (E) si Portugalia (G). Olanda si Portugalia sunt singurele care nu au respectat regula, jucand mai mult ca niste sunt americance. Olanda a rodit din nou in Portocala mecanica, care pare ghidata de un laser si nu de fantezie, iar Portugalia aminteste ca este un fel de bunica sau stra-stra-stra-bunica a sud-americancelor.
Si ce daca? Sunt cam tot atatea, chiar mai putine sud-americance decat europence. Da, dar in competitie au intrat mai putine sud-americance decat europence, 6 fata de 13. Procentajul a fost de 83,3% in primul caz fata de 46,1% in cel de-al doilea.
Plus ca europencele cu afinitati sud-americane (Spania si Portugalia) au avut performante (puncte si goluri) mai bune decat celelalte europence.
Rezultate slabe au avut si africancele. S-a calificat doar una, Ghana, de pe locul doi in grupa (D), desi au participat sase. Procentajul este de 16,6%.
Din categoria castigatoarelor, dar la categoria a doua (de pe locul doi, insa in numar mare) sunt tarile din Asia – Pacific si America de Nord – zona caraibiana. Din prima categorie sunt Coreea de Sud (B) si Japonia (E). Din a doua categorie sunt Mexic (A) si SUA (exceptie, locul 1, C). Astfel, procentajul lor este 50%, pentru ambele.
Chiar si asa, nu inseamna ca sud-americancele au mai multe sanse, pentru ca s-au adunat cateva meciuri intre favorite pentru fiecare continent, dezavantajata parand Europa cu doua: Brazilia – Chile, Germania – Anglia si Spania – Portugalia.
Din meciul Spania – Portugalia este chiar pacat ca una dintre ele va pleca. Ambele au jucat frumos pana acum in acest campionat sec.

Acesta este un moment numai bun de a asculta single-ul Crossfire de pe primul albmul solo al lui Brandon Flowers, Flamingo. Si toata lumea spera ca nu va fi ex-solist la The Killers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *