10 Comments

 1. Stiu ce spui, dar tocmai aceasta era ideea: sa invinga orice. In ultimii trei ani, am vazut oameni care au gasit tot felul de solutii, perfect legale, chiar la ceea ce spui.
  Nu cred in gandirea pozitiva, ci in faptul ca trebuie sa incerci.
  Am scris textul asa si pentru ca m-am saturat, ma agaseaza, sa intalnesc, zilnic, tot mai multi oameni care prefera sa se planga ca n-au un loc de munca si ca lumea este nedreapta cu ei decat sa faca ceva. Ii inteleg ca sunt speriati, ca au un moment de cumpana, este normal, dar nu-mi place ca raman acolo. Daca vor sa supravietuiasca, trebuie sa mearga mai departe, iar uneori acest lucru inseamna sa-si creeze ei locul de munca.

 2. Este adevărat ceea ce spui, dar uneori ni se întunecă mintea şi abandonăm ideile înainte de a se naşte. Şi cauza este tot tot circuitul vicios al baunului. Dacă nu ai bani pentru a înregistra afacerea ce vrei s-o porneşti, eşti fiul ploii. Împrumutându-te de la o bancă riscul este mare căci dacă nu merge afacerea nu ai cu ce plăti ratele. Dacă lucrezi fără a te înregistra pentru a face rost de bani pentru înregistrare, riscul este la fel de mare căci intri în conflict cu “câinii de pază”. Ştiu ce înseamnă să dai faliment şi să ai rate la bancă şi cred că acelaşi lucru este şi dacă te împrumuţi pentru a înregistra o afecere. Singura soluţie pe care o văd este a-ţi găsi de lucru fără să ai pretenţii. Adică să lucrezi de un imbecil de patron care te plăteşte cum “vrea muşchi lui” ca muncitor necalificat chiar dacă eşti inginer, dar treaba s-o faci de inginer şi când i se plimbă musca pe “inteligenţă” să te amâne cu plata salariului pe motiv că nu are bani.

 3. Şi eu ştiu, dar şi sapa are o limită după care gata. Eu am ajuns şi la acea limită şi de aceea mă mulţumesc cu “pensia nesimţită” primită după 40 de ani de trudă la patronul stat. Cel puţin “nesimţiţii de comunişti” nu umblau la pensii. Dacă atunci se răbda foame că erau prăvăliile goale, azi se rabdă foame că sunt buzunarele goale, iar foamea nu are culoare plitică şi cred că este singura care nu face politică.

 4. O putem tine asa mult si bine.
  Eu nu ma pot multumi cu atat. Niciodata, nu m-am gandit sa astept pensia de la stat sau, in general, sa astept ceva, ca vine cineva sa-mi dea…
  Cat despre comunisti si cei de acum, este ca in bancul ala cu evreul si rabinul – “Acum, scoate din casa capra, porcul… Nu-i mai bine?”. Comunistii nu umblau la pensii, pentru ca deja umblasera la toate celelalte. I-au redus pe oameni la o chestie aproape animalica, nu simpla, ci simplista, rudimentara.
  Cand spun cei de acum ma refer la sistem, nu la cei care ne conduc acum. Poti protesta impotriva taierii pensiilor, poti vota, poti initia ceva etc.

 5. Da, aşa este şi cu asta am să închei. Nu te poţi mulţumi cu aşteptarea pensiei de la stat, dar vrei sau nu, vine vremea când nu mai poţi face altceva şi trebuie să te mulţumeşti cu mult-puţinul ce-l primeşti. Şi treaba asta nu mai depinde de noi, ci aşa este scrisă în legile omeneşti.
  Sistemul de acum este bun. Poţi protesta cât doreşti pentru că nu te bagă nimeni în seamă. Este ca şi cum câinii latră la lună şi caravana îşi vede liniştită de drum.

 6. Uite că mă obligi la un nou răspuns. Trebuie să recunoasc că-mi place dialogul cu tine (era să scriu domnia ta, dar m-am abţinut să nu te supăr.)

  Să nu uităm că “Legile omeneşti” la care mă refer sunt obiective. Oricât am vrea nu le vom putea rescrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *