Mugur Isarescu face agricultura pe prima pagina

Vineri, 14 martie, la Forumul National de Dezvoltare Durabila si Protectie a Mediului vedeta a fost agricultura, pentru ca despre ea s-a vorbit cel mai mult.
Au vorbit: Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Cristina Sarbu, Valentin Cismaru, Mugur Isarescu, Ion Haiduc, Attila Korodi si dl. Dacian Ciolos, Ministrul Agriculturii. Au mai vorbit si altii. In sala erau prezenti senatori si deputati de la mai multe partide, academicieni, oameni de faceri, profesori universitari. Media de varsta probabil, 50. In afara de invitati, presa multe. Toate televiziunile au echipe, toate ziarele, agentiile de presa si radiorurile.
Evenimentul a inceput cu o intarziere de 30 de minute, la 10,30. Invitatii au inceput sa isi ocupe locurile dupa 10,20. Discursuri despre concepte, ce s-a facut ce se va face, cum poate sa arate Romania peste 10 – 20 de ani. Dupa fiecare cuvantare, vorbitorul primea o diploma.
Se adauga un eveniment organizat intr-una dintre salile Camerei de Comert si Industrie a Romaniei cu o capacitate de peste 150 de locuri, asa la o prima privire, care e ocupata in propritie de jumatate. Plus, scaunde au o culoare galben murdar, sunt tapitate, moi, cu manere de lemn, spatar inalt, o distanta intre randuri cat sa stai in picioare, daca nu ai burta si o distanta intre cele doua coloare in care incap maximum doua persoane subtiri.
Pe la 11 am redescoperit in telefon “bubble breaker”. Prefer decat sa adorm intr-o sala cu atatia oameni. Redescoperirea a tinut pana la 12. Atunci a inceput sa vorbeasca Mugur Isarescu. A fost al optulea vorbitor. Tine sa puncteze de la inceput ca astfel de evenimente sunt plictisitoare, nu ocupa prima pagina a ziarelor si nici nu editia de stiri a televiziunilor, dar, cu toate acestea, sunt foarte folositoare. Agricultura sta rau-rau-rau. Isi face estimarile, dupa care se innebuneste toata presa. Da si exemple relevante. Unul dintre acestea: Mugur Isarescu a cumparat terenuri de la sase proprietari in localitatea Draganesti pentru a investi in agricultura. Taxele, impozitele, notarii si cheltuielile legate pentru intocmirea actelor au costat dublu fata de cat le-a fost platit proprietarilor. Si tot procesul de achizitie a durat doi ani. Isi termina discursul, ia diploma si pleaca. Dupa el, toata presa. Raspunde la cateva intrebari, iar cand vin cele grele zambeste si pleaca. Am inteles. Are mari sanse sa ajunga un mare om de afaceri dupa ce se lasa de guvernarea finantelor. Daca nu este deja.
Al unsprezencelea vorbitor a fost Ministrul Agriculturii. Dupa cinci minute, redescopar “bubble breaker”.
Pe la 14 fara ceva plec. Gata. As plati greu pentru un pahar de apa sau as omori. In sala era cate o sticla de apa la masa prezidiului, iar pe holuri nici un automat de apa sau rezervor.
Ghici cine a fost a doua zi pe prima pagina a ziarelor si seara la stiri? Agricultura. Nu. Normal. Mugur Isarescu. Da. Normal.
Cine este vedeta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *